Sports & Technology, cluster voor sportinnovatie

Wie zijn wij?

Het cluster Sports & Technology is een open netwerk van Bedrijven, Kennisinstellingen en SportFieldLabs waar ook Overheden en maatschappelijke organisaties deel van uitmaken.

 

Het netwerk heeft z’n zwaartepunt in de toptechnologie regio Brainport, met Eindhoven als kloppend hart, maar strekt zich uit over het hele land. Het cluster Sports & Technologie maakt daarnaast deel uit van het landelijk ecosysteem voor sportinnovatie rond het programma Sportinnovator en van het Europese Platform voor Sport Innovatie EPSI. Ook onderhoudt Sports & Technology tal van nationale en internationale contacten en verbanden via projecten en programma’s.

 

 

Samenwerken met Sports & Technology?

Gouden driehoeken

In wisselende samenstellingen brengen de deelnemende partijen via projecten en programma’s (sociale en technologische) innovaties tot stand op het gebied van sport en vitaliteit. Met als doel: mensen stimuleren tot een actieve leefstijl, bijdragen aan betere sportprestaties en creëren van economische waarde. Ofwel: meer mensen laten bewegen, meer medailles en meer business. Gouden driehoeken smeden noemen we dat.

Nieuwsbekijk al het nieuws

Kans op financiering voor innovatie via 'Nano4Sports'

Binnen het project Nano4Sports wordt sensortechnologie gebruikt om slimme en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die ons beter, veiliger, meer en levenslang laten sporten. Nano4Sports kent een regeling die MKB-bedrijven van financiering voorziet voor de ontwikkeling van innovatieve technologie oplossingen. De call om innovatieprojecten in te dienen is open tot eind november.
Lees meer


Volop inspiratie tijdens Nationale Sport Innovatie Congres 2017

Op 4 oktober vond de 14e editie van het Nationale Sport Innovatie Congres plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Heeft u dit evenement gemist? Of was u erbij en wilt u het herbeleven? Bekijk dan het verslag van dit evenement.
Lees meer


IPOS winnaar Dutch Sports Innovation Award 2017

Tijdens het 14e Nationale Sport Innovatie Congres werd IPOS teugelsensoren uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Sports Innovation Award 2017. Menke Steenbergen, CEO en Founder van IPOS technology, ontving de felbegeerde prijs uit handen van wethouder Sport van Eindhoven, Jakob Wedemeijer.
Lees meer


Projectenbekijk alle projecten

Agenda

29-06 Bijeenkomst Nano4Sports Klankbordgroep

Op 29 juni organiseren we de eerste klankbordgroep van het project Nano4Sports.
We willen jullie -bedrijf, sportexpert, sportfederatie, sportclub, coach, sporter- nauw betrekken bij de ontwikkeling van slimme, innovatieve technologieën voor de sporter. Door jullie noden en behoeften beter te leren kennen, kunnen we hieraan zo goed mogelijk tegemoet komen bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor de sporter. Jullie input is dus van groot belang!

Lees meer

30-06 SportTechMatch Grand Départ Düsseldorf

Matchmaking event voor partijen op het grensvlak van sport en technologie, tijdens het startevenement van de Tour de France.

Lees meer
bekijk de volledige agenda

Twitter
Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van Sports & Technology en/of de InnoSportLabs
Geslacht *verplicht veld