Nieuws

Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Bijeenkomst Nano4Sports Klankbordgroep op 29 juni

Op 29 juni organiseren we de eerste klankbordgroep van het project Nano4Sports. Sportexperts, coaches, sporters, sportfederaties, sportclubs en bedrijven actief in het domein van sport & technologie zijn van harte welkom!

Lees verder

S&T benoemd tot ‘Innovatie Coach’ van brancheorganisatie voor sportbenodigdheden

Bij branchevereniging van sportleveranciers FGHS, staat innovatie hoog in het vaandel. Zij willen hun leden optimaal kunnen bijstaan, bij vraagstukken op het gebied van innovatie. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen met het cluster Sports & Technology. Clustermanager René Wijlens is benoemd tot ‘Innovatie Coach’.

Lees verder

SmartGoals betreedt de Chinese voetbalmarkt

De interactieve doeltjes van SmartGoals zijn intussen niet meer alleen op de Nederlandse en Europese sportvelden te vinden. Ook in China wordt vanaf deze maand met ’s werelds slimste pionnen getraind. SmartGoals hoopt hiermee bij te dragen aan de doorontwikkeling van het Aziatische voetbal.

Lees verder

Burgemeester Jorritsma bezoekt cluster Sports & Technology

Op vrijdag 2 juni werd en een tour georganiseerd, om burgemeester Jorritsma onder te dompelen in het in ‘zijn’ stad Eindhoven gevestigde cluster Sports & Technology. Tijdens deze MeetUp werd ook aandacht besteed aan de andere clusters binnen de Brainport regio en was er tijdens een panel discussie gelegenheid tot het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Lees verder

Netwerkevent SportTechMatch bij Tourstart in Düsseldorf

Het begint langzamerhand een traditie te worden: een matchmaking event voor partijen op het grensvlak van sport en technologie, tijdens het startevenement van de Tour de France. Na eerder Utrecht en Sheffield (VK) te hebben aangedaan, vindt de start van de Tour - en daarmee ook de SportTechMatch - dit jaar plaats in het Duitse Düsseldorf. Wellicht ook voor u een mooie gelegenheid om nieuwe inspiratie en contacten op te doen.

Lees verder

Publiek maakt kennis met sportinnovaties tijdens DTW

De ontwikkeling van innovatieve producten op het gebied van sport en vitaliteit vind veelal plaats achter gesloten deuren, en buiten het zichtveld van het brede publiek. Tijdens de Dutch Technology Week kreeg men echter de kans om kennis te maken met de nieuwste producten op het gebied van sport en vitaliteit.

Lees verder

Verken samen met S&T uw kansen op de Amerikaanse markt

Sports and Technology en Flanders' Bike Valley nodigen u uit voor een informatiebijeenkomst over de aanstaande handelsmissie naar USA, van 16 t/m 23 september. Deze handelsmissie wordt georganiseerd vanuit het Europese project EU4SportsClusters Alliance met deelnemers uit Spanje, Frankrijk, België en Nederland.

Lees verder

Ontdek de nieuwste sportinnovaties op 20 mei

Tijdens de Dutch Technology Week krijgt u de kans om kennis te maken met de nieuwste innovaties op het gebied van sport en vitaliteit. Op 20 mei openen een aantal bedrijven uit het cluster Sports & Technology hun deuren en kunt u kennis maken met hun innovatieve producten. U krijgt de kans om binnen te kijken bij deze bedrijven, hun innovatieve producten te testen en vragen te stellen aan de ontwikkelaars.

Lees verder

MediaMarkt introduceert Innovatie Lab in Eindhoven

MediaMarkt introduceerde onlangs het Innovatie Lab, een nieuw, vast onderdeel van de nieuwe winkelopzet. Het Innovatie Lab biedt letterlijk een podium aan veelbelovende startups, crowdfunding campagnes en kennisinstellingen. Consumenten kunnen hier kennis maken met de toekomst, terwijl innovators hun producten kunnen voorleggen aan het winkelend publiek.

Lees verder

MKB subsidie voor versnellen innovatie

Vanaf 15 mei 2017 kunnen ondernemers uit Zuid-Nederland subsidie aanvragen voor projecten gericht op het sneller op de markt brengen van producten, processen en diensten. De regeling ‘Valorisatievermogen voor het MKB’ maakt deel uit van het Europese innovatieprogramma voor Zuid-Nederland (OPZuid). Het programma is met name gericht op het innovatieve MKB en het versterken van de samenwerking tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Lees verder

Delen:
TwitterEmail