Nieuws

Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

#040Beweegt: de stad vitaler dankzij technologie

Op 15 januari werd #040Beweegt gelanceerd. Binnen dit initiatief zetten InnoSportLab Sport & Beweeg, TU Eindhoven, Fontys Sporthogeschool en de gemeente Eindhoven zich samen in voor een actieve stad met gezonde Eindhovenaren. Dit middels een real-life onderzoeksomgeving, waarin technologische innovaties mensen stimuleren om te bewegen.

Lees verder

Symposium tijdens PhD Hackathon Vitality & Society

Op 17 en 18 januari breken PhD’s het hoofd over maatschappelijke uitdagingen, tijdens de ‘PhD Hackathon Vitality & Society’. Onder tijdsdruk bedenken zij innovatieve oplossingen voor uiteenlopende vitaliteitsvraagstukken. Tijdens een afsluitend mini-symposium pitchen teams hun concepten aan de jury en geven sprekers hun reflectie. Ook u bent hierbij van harte welkom.

Lees verder

Kick-off Sportinnovator Centrum Bewegen in het Onderwijs

Onlangs werd het ‘sportinnovator centrum Bewegen in het Onderwijs’ officieel erkend. Binnen dit centrum worden technologische innovaties toegepast in het onderwijs, om jongeren aan te zetten tot meer beweging en betere (leer)prestaties. Kom op 29 januari naar de kick-off en bepaal samen met de organisatie de agenda en projecten waar het centrum zich de komende periode op zal gaan richten!

Lees verder

Sport innovatie hub 'Le Tremplin' zoekt startups

De Franse sport innovatie hub ‘Le Tremplin’ begeleid jaarlijks diverse startups die actief zijn op het grensvlak van sport en innovatie. Voor het cohort van 2018 is men op zoek naar nieuwe startups die hun kansen op de Franse sportmarkt willen verkennen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden tot uiterlijk 21 januari.

Lees verder

International Workshop: 'Does Technology Improve Football?'

Kan technologie voetbal verbeteren? Op deze vraag wordt een antwoord gegeven tijdens de workshop: 'Does Technology Improve Football?'. Onder leiding van de KU Leuven presenteert een internationaal panel van gerenommeerde experts en onderzoekers waardevolle, praktische en multidisciplinaire inzichten met betrekking tot het gebruik van technologie in voetbal.

Lees verder

Ondernemen over de grens? Kom naar ‘Zakendoen met de Buren’

Bent u een innovatieve ondernemer of kennisorganisatie met grenzeloze ambities? Kom dan op 23 of 24 januari naar ‘Zakendoen met de Buren’. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) leert u over de juiste voorbereiding, informatie én partners, wanneer u zaken wilt doen met onze buren uit België, Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder

‘Dag van de Zwemwetenschap’: van kennis naar praktijk

Tijdens de ‘Dag van de Zwemwetenschap’ wordt een brug geslagen tussen wetenschappelijke kennis en de zwempraktijk. InnoSportLab De Tongelreep, KNZB en VU Amsterdam openen hun deuren en delen hun expertise met zwemcoaches uit heel Nederland. Dit zodat zij nieuwe en innovatieve inzichten daadwerkelijk toe kunnen passen aan de badrand.

Lees verder

S&T helpt weer 16 bedrijven aan subsidie voor innovatie

Bedrijven die samen werken aan innovatieve sportproducten of -diensten, kunnen via de IPC-regeling in aanmerking komen voor subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Sports & Technology heeft onlangs als penvoerder weer een aanvraag ingediend voor een cluster van 16 bedrijven. Deze aanvraag is gehonoreerd, waardoor deze bedrijven de komende periode in 10 projecten zullen gaan werken aan innovatie op het gebied van sport en vitaliteit. De totale projectomvang is zo’n € 1,2 miljoen.

Lees verder

Innovatieve ideeën in de sport beloond met Nationale Sportinnovator Prijs 2017

Tijdens het jaarlijks Sportinnovator Event XL op 11 december 2017 heeft juryvoorzitter en lid van het Topteam Sport Martin Olde Weghuis samen met Directeur-Generaal Volksgezondheid van VWS Angelique Berg zes innovaties beloond met de Nationale Sportinnovator Prijs 2017. Zij ontvangen van Sportinnovator een geldbedrag om hun innovatie door te ontwikkelen tot een concreet product dat onze olympische en paralympische sporters een streepje voor geeft in Tokyo 2020.

Lees verder

Bezoek TU/e Demo Day & Jaarafsluiting cluster S&T

Op vrijdag 22 december zijn we te gast bij een belangrijke kennispartner uit het cluster Sports & Technology: de TU Eindhoven. We brengen op deze dag een bezoek aan de Demo Day van de faculteit Industrial Design. Hieraan gekoppeld, sluiten we samen met onze partners het jaar af met een borrel bij de op de campus gelegen Lucid.Bar.

Lees verder

Delen:
TwitterEmail