Nieuws

Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Kans op financiering voor innovatie via 'Nano4Sports'

Binnen het project Nano4Sports wordt sensortechnologie gebruikt om slimme en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die ons beter, veiliger, meer en levenslang laten sporten. Nano4Sports kent een regeling die MKB-bedrijven van financiering voorziet voor de ontwikkeling van innovatieve technologie oplossingen. De call om innovatieprojecten in te dienen is open tot eind november.

Lees verder

Volop inspiratie tijdens Nationale Sport Innovatie Congres 2017

Op 4 oktober vond de 14e editie van het Nationale Sport Innovatie Congres plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Heeft u dit evenement gemist? Of was u erbij en wilt u het herbeleven? Bekijk dan het verslag van dit evenement.

Lees verder

IPOS winnaar Dutch Sports Innovation Award 2017

Tijdens het 14e Nationale Sport Innovatie Congres werd IPOS teugelsensoren uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Sports Innovation Award 2017. Menke Steenbergen, CEO en Founder van IPOS technology, ontving de felbegeerde prijs uit handen van wethouder Sport van Eindhoven, Jakob Wedemeijer.

Lees verder

Doe mee en Design de Marathon Eindhoven

Ben jij sportief, creatief en/of technisch aangelegd? Doe dan mee aan de Design Marathon Eindhoven en denk mee over hoe we de Marathon nóg innovatiever en leuker kunnen maken. Schrijf je snel in. Maak kans op een mooie prijs en wie weet wordt jouw idee werkelijkheid tijdens de Eindhoven Marathon van 2018!

Lees verder

Ogden to Host an Inbound European Outdoor Recreation Industry Trade Mission to Grow Market

Vanuit het EU4sportsAlliance project (zie link), staat er binnenkort een handelsmissie van meerdere clusters geprogrammeerd naar de VS. Onder meer wordt een bezoek gebracht aan het cluster in Ogden. Zie hier de aankondiging van deze missie vanuit de VS.

Lees verder

'MKB meets TU/e' biedt kansen voor samenwerking tussen bedrijven en kennispartijen

‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’, wordt vaak gezegd. Dit geldt ook voor het innoveren in de sport. Het gebruik maken van elkaars kennis, expertise en netwerk kan de kwantiteit, kwaliteit én snelheid van innovaties bevorderen. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen hierbij veel aan elkaar hebben. Wat precies, dat ondervindt u tijdens deze bijeenkomst.

Lees verder

IPC 2017 biedt subsidie voor innovaties in de sport

Bedrijven die samenwerken aan een innovatief sportproduct of -dienst kunnen via S&T in aanmerking komen voor € 25.000,- per bedrijf. Deze subsidie is afkomstig vanuit de IPC-regeling (InnovatiePrestatieContract) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees verder

Inschrijving Nationale Sport Innovatie Congres geopend

Sports & Technology nodigt u uit voor de 14e editie van het Nationale Sport Innovatie Congres. Op 4 oktober komen personen en organisaties samen, die actief zijn of willen worden op het gebied van sportinnovatie. Ga mee met de ‘Inspiration Tour’ en laat u inspireren door innovatieve locaties, sprekers en projecten. Schrijf nu in en vergroot uw succes in performance in vitaliteit!

Lees verder

'Ideale stad' beschikt over innovatiekracht Eindhoven

'Ideale stad' bevat de innovatiekracht van Eindhoven De Europese Commissie heeft de 'ideale Europese stad' samengesteld. Die bestaat uit een combinatie van acht steden die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Eindhoven en Utrecht leveren een bijdrage

Lees verder

Brabant opnieuw 'Innovation Leader' in EU

Brabant behoort tot de top van innovatieve regio’s in Europa. Dat blijkt uit het Regional Innovation Scoreboard. De provincie behoudt de status van 'Innovation Leader', die het vorig jaar toegekend kreeg. Ook als land doen we het goed. Nederland is Duitsland gepasseerd en stijgt naar de vierde plaats op het European Innovation Scoreboard.

Lees verder

Delen:
TwitterEmail