Nieuws

Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

IPC 2017 biedt subsidie voor innovaties in de sport

Bedrijven die samenwerken aan een innovatief sportproduct of -dienst kunnen via S&T in aanmerking komen voor € 25.000,- per bedrijf. Deze subsidie is afkomstig vanuit de IPC-regeling (InnovatiePrestatieContract) van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees verder

Inschrijving Nationale Sport Innovatie Congres geopend

Sports & Technology nodigt u uit voor de 14e editie van het Nationale Sport Innovatie Congres. Op 4 oktober komen personen en organisaties samen, die actief zijn of willen worden op het gebied van sportinnovatie. Ga mee met de ‘Inspiration Tour’ en laat u inspireren door innovatieve locaties, sprekers en projecten. Schrijf nu in en vergroot uw succes in performance in vitaliteit!

Lees verder

'Ideale stad' beschikt over innovatiekracht Eindhoven

'Ideale stad' bevat de innovatiekracht van Eindhoven De Europese Commissie heeft de 'ideale Europese stad' samengesteld. Die bestaat uit een combinatie van acht steden die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Eindhoven en Utrecht leveren een bijdrage

Lees verder

'MKB meets TU/e' biedt kansen voor samenwerking tussen bedrijven en kennispartijen

‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’, wordt vaak gezegd. Dit geldt ook voor het innoveren in de sport. Het gebruik maken van elkaars kennis, expertise en netwerk kan de kwantiteit, kwaliteit én snelheid van innovaties bevorderen. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen hierbij veel aan elkaar hebben. Wat precies, dat ondervindt u tijdens deze bijeenkomst.

Lees verder

Brabant opnieuw 'Innovation Leader' in EU

Brabant behoort tot de top van innovatieve regio’s in Europa. Dat blijkt uit het Regional Innovation Scoreboard. De provincie behoudt de status van 'Innovation Leader', die het vorig jaar toegekend kreeg. Ook als land doen we het goed. Nederland is Duitsland gepasseerd en stijgt naar de vierde plaats op het European Innovation Scoreboard.

Lees verder

Bijeenkomst Nano4Sports Klankbordgroep op 29 juni

Op 29 juni organiseren we de eerste klankbordgroep van het project Nano4Sports. Sportexperts, coaches, sporters, sportfederaties, sportclubs en bedrijven actief in het domein van sport & technologie zijn van harte welkom!

Lees verder

S&T benoemd tot ‘Innovatie Coach’ van brancheorganisatie voor sportbenodigdheden

Bij branchevereniging van sportleveranciers FGHS, staat innovatie hoog in het vaandel. Zij willen hun leden optimaal kunnen bijstaan, bij vraagstukken op het gebied van innovatie. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen met het cluster Sports & Technology. Clustermanager René Wijlens is benoemd tot ‘Innovatie Coach’.

Lees verder

SmartGoals betreedt de Chinese voetbalmarkt

De interactieve doeltjes van SmartGoals zijn intussen niet meer alleen op de Nederlandse en Europese sportvelden te vinden. Ook in China wordt vanaf deze maand met ’s werelds slimste pionnen getraind. SmartGoals hoopt hiermee bij te dragen aan de doorontwikkeling van het Aziatische voetbal.

Lees verder

Burgemeester Jorritsma bezoekt cluster Sports & Technology

Op vrijdag 2 juni werd en een tour georganiseerd, om burgemeester Jorritsma onder te dompelen in het in ‘zijn’ stad Eindhoven gevestigde cluster Sports & Technology. Tijdens deze MeetUp werd ook aandacht besteed aan de andere clusters binnen de Brainport regio en was er tijdens een panel discussie gelegenheid tot het uitwisselen van kennis en ervaringen.

Lees verder

Netwerkevent SportTechMatch bij Tourstart in Düsseldorf

Het begint langzamerhand een traditie te worden: een matchmaking event voor partijen op het grensvlak van sport en technologie, tijdens het startevenement van de Tour de France. Na eerder Utrecht en Sheffield (VK) te hebben aangedaan, vindt de start van de Tour - en daarmee ook de SportTechMatch - dit jaar plaats in het Duitse Düsseldorf. Wellicht ook voor u een mooie gelegenheid om nieuwe inspiratie en contacten op te doen.

Lees verder

Delen:
TwitterEmail