Nieuws

Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

Innovatieve ideeën in de sport beloond met Nationale Sportinnovator Prijs 2017

Tijdens het jaarlijks Sportinnovator Event XL op 11 december 2017 heeft juryvoorzitter en lid van het Topteam Sport Martin Olde Weghuis samen met Directeur-Generaal Volksgezondheid van VWS Angelique Berg zes innovaties beloond met de Nationale Sportinnovator Prijs 2017. Zij ontvangen van Sportinnovator een geldbedrag om hun innovatie door te ontwikkelen tot een concreet product dat onze olympische en paralympische sporters een streepje voor geeft in Tokyo 2020.

Lees verder

Centrum voor innovatie en prestatie in Urban Sports

De urban sports scene voorzien van professionele ondersteuning; dat is het doel van het onlangs opgerichtte Urban Sports Performance Centre. Dit centrum gaat de urban sporters en hun coaches helpen bij talentontwikkeling en de oprichting van een kennis- en innovatiecentrum. Dit moet moet zorgen voor de volgende stap in hun ontwikkeling van urban sports.

Lees verder

Succesvolle 6e editie van het EPSI congres

De zesde editie van het Europese Sport Innovatie Congres was een groot succes. Deelnemers vanuit 12 landen namen deel aan deze innovatieconferentie die in het teken stond van matchmaking. De presentaties illustreerden zowel strategisch als praktisch het thema van de conferentie, ‘Sport als motor voor industriële modernisering en economische groei’.

Lees verder

‘EU4SportsClusters Alliance’ zorgt voor meer inzicht en betere samenwerking

Op 21 november vond in Brussel het eindcongres plaats van het Europese sportinnovatie project ‘EU4SportsClusters Alliance’. Tijdens het congres werden de resultaten en ‘lessons learnt’ gedeeld van dit project, wat gericht is op internationalisering op het gebied van sportinnovatie. Sports & Technology is de Nederlandse clusterorganisatie die als partner betrokken is binnen dit project.

Lees verder

BrabantSport geeft rol van sport in de provincie een boost

Brabant wil zich meer dan nu al het geval is manifesteren als provincie waar innovatie voor sport floreert, waar sporttalent ontbolstert en grote internationale evenementen georganiseerd kunnen worden. Aan partijen die zich daar van oudsher mee bezighouden geen gebrek. Nieuw is dat ze onder de vlag BrabantSport veel nauwer gaan samenwerken en direct verantwoordelijk worden voor de uitvoering van sportbeleid.

Lees verder

Aandacht voor innovatie tijdens ‘Play the Game 2017’

Het internationale sportcongres ‘Play the Game’ doet dit jaar voor het eerst Nederland aan. Van 26 t/m 30 november kunt u in Eindhoven kennis maken met internationale vakgenoten en meepraten over uitdagingen in de hedendaagse sport. Met ‘Riding waves of change’ als thema, mogen innovatie en het cluster Sports & Technology natuurlijk niet ontbreken.

Lees verder

Bouw mee aan het wielerfestival van de toekomst

Een innovatief fietsfestival op de slimste vierkante kilometer ter wereld, om Eindhoven op de kaart te zetten als ‘innovatieve fietshoofdstad van de Benelux’. Dat is de droom van Bjorn van de Langenberg. Een dergelijk initiatief op het grensvlak van sport, technologie en innovatie past natuurlijk uitstekend bij deze regio en het cluster Sports & Technology. En ook u kunt hierbij een rol van betekenis spelen!

Lees verder

Provincie draagt sportbeleid over aan BrabantSport

Op 9 november heeft de provincie Noord-Brabant de uitvoering van een groot deel van het sportbeleid tijdens de officiële kick-off overgedragen aan BrabantSport. Het betreft hier een samenwerking van de provincie Noord-Brabant, het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Zuid, de stichting Sports & Technology en Team Brabant Sport.

Lees verder

Sportinnovator Event XL op 11 december in Den Haag

Sportinnovatie in de praktijk beleven? Kom dan op maandag 11 december naar het Cars Jeans Stadion in Den Haag voor een interactieve dag die de stand van zaken rond sportinnovatie toont. Het programma bevat bijdrages vanuit Sports & Technology en diverse tot het cluster behorende partijen.

Lees verder

Sportinnovatie in Europa: congres en afsluiting project

Brussel is op 21 en 22 november de ‘place to be’ voor sportinnovatie in Europa. Op 21 november vindt hier het jaarlijkse Europese sportinnovatie congres plaats. Een dag later is op diezelfde locatie het afsluitende congres van het Europese sportinnovatie project ‘EU4SportsClusters Alliance’. Twee interessante bijeenkomsten voor iedereen met internationale ambities op het gebied van sportinnovatie.

Lees verder

Delen:
TwitterEmail