Symposium tijdens PhD Hackathon Vitality & Society

Symposium tijdens PhD Hackathon Vitality & Society

Hackathon S&V (630x420)

 

Op 17 en 18 januari breken PhD’s het hoofd over maatschappelijke uitdagingen, tijdens de ‘PhD Hackathon Vitality & Society’. Onder tijdsdruk bedenken zij innovatieve oplossingen voor uiteenlopende vitaliteitsvraagstukken. Tijdens een afsluitend mini-symposium pitchen teams hun concepten aan de jury en geven sprekers hun reflectie. Ook u bent hierbij van harte welkom.

 

Voor een succesvolle wetenschappelijke carrière is het cruciaal om samen te werken met wetenschappers en experts uit verschillende expertisegebieden. De hackathon 'Vitality & Society' biedt PhD- en PDEng-studenten de kans hun professionele netwerk uit te breiden, ervaring op te doen in interdisciplinaire samenwerking en te werken aan hun academische vaardigheden. Het evenement komt overeen met de ambities van de nieuwe 'Vitality Academy' (website) , waarbij 'vitaliteit' wordt gebruikt als een combinatiethema tussen verschillende gebieden van kennis en praktijk.

 

Hackathon
De hackathon wordt georganiseerd door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), de Universiteit Utrecht (UU) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), de gemeente Eindhoven en de sportcentrum van de TU/e en de UU brengen vitaliteitsproblemen in, waarmee de deelnemers van de hackathon aan de slag gaan. De deelnemers bedenken en ontwikkelen nieuwe, slimme oplossingen voor deze problemen.

 

De deelnemers zijn PhD- en PDEng-studenten uit verschillende expertisegebieden (technologie, ICT, openbaar bestuur en organisatiewetenschappen, sociologie, management, psychologie, aardrijkskunde, enz.). De beoogde oplossingen vereisen de integratie van verschillende studiegebieden en de betrokkenheid van zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden. Cross-overs tussen verschillende disciplines en onderzoekscholen worden steeds belangrijker in de wetenschap en zijn ook een voorwaarde voor innovatie in de samenleving. Daarom is co-creatie en interdisciplinaire samenwerking kenmerkend voor deze hackathon.

 

Mini-symposium
Het evenement wordt afgesloten met een mini-symposium. Tijdens dit symposium presenteren de teams hun concepten aan de jury en presenteren enkele deskundigen hun bevindingen over de onderwerpen.

 

Datum: 18 januari
Locatie: TU/e Campus, Tennispaviljoen Studenten Sportcentrum (nr 45 op de kaart)

 

Het programma voor het symposium ziet er als volgt uit:

16:00   Welcome & coffee (teams finishing their presentations)
16:30   Opening by Frank van Eekeren (UU) & Steven Vos (TU/e)
            Introduction of the jury & criteria for the results of the teams
16:45   Presentation of the PhD teams (5 x 10 min)
17:35   Frank van Eekeren & Steven Vos: multi-perspective reflection on the Vitality & Society challenges
17:55   Results of methodology framework by Caroline Hummels (TU/e)
18:15   Jury presents winners & handing out the awards by Jan Mengelers (TU/e) en Annetje Ottow (UU)
18:30   Drinks for celebrating & networking

 

U bent van harte welkom op bovengenoemde locatie om dit mini-symposium bij te wonen.

 

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:
TwitterEmail