EU4SportsClusters Alliance (EU4SCA)

EU4SportsClusters Alliance (EU4SCA)

Doel

Gezamenlijke Internationalisering Strategie implementeren en testen voor het Europese Strategische SportClusters Partnership.

 

Het project heeft vijf specifieke doelen:

 • Versterken van de samenwerking tussen de clusters
 • Ontwikkelen van nieuwe (cross-sectorale) waardeketens over de cluster grenzen heen
 • Ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsinstrumenten voor clusters, gericht op internationalisering van het MKB
 • Uitvoeren van gemeenschappelijke missies voor de deelnemende clusters en haar MKB-leden naar 2 geselecteerde landen buiten EU (USA en China); landen buiten EU uitnodigen naar de EU
 • Verspreiden en delen van de resultaten en ervaringen van het project met andere clusters

 

Projectomschrijving

EU4SportsClusters Alliance is een project dat er op gericht is een Gezamenlijke Internationalisering Strategie te implementeren en te testen voor het Europese Strategische SportClusters Partnership. Het project is gericht op het ontwikkelen van nieuwe waardeketens en het benutten van internationale kansen voor het MKB, met name in regio’s buiten de EU. Het project wordt medegefinancierd door de Europese Commissie.

 

EU4SCA is een gezamenlijk project van sportinnovatie clusters. Het project is gericht op het ontwikkelen van nieuwe waardeketens en het benutten van internationale kansen voor het MKB, met name in regio’s buiten de EU. Het project wordt medegefinancierd door de Europese Commissie.

 

Dit project is een vervolg en verdere uitbouw van een sportcluster partnership dat opgericht is in 2013 als gevolg van een door de Europese commissie gefinancierd project met de titel EU4SportsClusters (2012-2014).

 

De alliantie bestaat uit 5 Europese partners (INDESCAT uit Catalonië, Spanje; Sports & Technology, Nederland; EPSI (European Platform for Sports Innovation), België; Cluster Montagne, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk; en Flanders’ Bike Valley, België).

 

Meer informatie over dit project is te vinden in de flyer.

 

Meer informatie?

Organisatie  Sports and Technology
Contactpersoon  Marc van der Zande
Telefoon  06-34658713
E-mail  ...

Status project

Start

1 oktober 2015

Eind

30 september 2017

Lopend

Programmalijnen

  Tags

   Partners


   Delen:
   TwitterEmail